2012. január 10., kedd

Egy kis gasztronómia... 3.




3.FELVONÁS: A Desszert.


A desszertet már könnyedebb formában a legjobb elkészíteni, ez az egység adja a "levezető" részt.


Egyedi, saját készítésű kézműves Bonbonok... <3


Mozart-golyó


Hozzávalók: 20 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, 20 dkg reszelt étcsokoládé vagy 2 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál baracklekvár, 2 evőkanál rum, 1 tojásfehérje, csokoládédara, meggybefőtt vagy rumos meggy
Elkészítés: Alaposan dolgozd össze a diót, a porcukrot, a csokoládét, a lekvárt, a rumot és a tojásfehérjét. Vizes kézzel formálj diónyi gombócokat, mindegyik közepébe tegyél 1-1 szem meggyet, hempergesd meg csokoládédarában, majd hagyd szikkadni, lehetőleg levegős helyen, végül csomagold. Néhány nappal az ünnep előtt elkészülhet, akkor finomabb!





Sárgarépás bonbon


Hozzávalók: 4 darab sárgarépa, 4 marék darált dióbél, 1 citrom leve, 4 evőkanál méz, 4-5 evőkanál kókuszreszelék
Elkészítés: A sárgarépát hámozd meg, és reszeld finomra. Dolgozd össze a darált dióval, ízesítsd a citrom levével és a mézzel. Nedves kézzel formázz belőle diónyi golyókat, és mindegyiket forgasd meg a kókuszreszelékben. Kókuszreszelék helyett porcukorral és őrölt fahéjjal ízesített darált dió is megfelel


Whiskys trüffel

Hozzávalók: 35 dkg étcsokoládé, 12,5 dkg nugátkrémes csokoládé, 1 dl tejszín, 4 evőkanál whisky, tejcsokoládé-reszelék
Elkészítés: A csokoládékat darabold fel. Melegítsd fel a tejszínt, és olvassz fel benne 15 dkg étcsokoládét és a nugátkrémes csokoládét. Keverd bele a whiskyt. Legalább 4 órára tedd hűtőbe. Kézi robotgép habverőjével keverd krémesre a masszát. Oszd kis halmokra, és hideg kézzel gyorsan formázz golyókat belőlük. A maradék tortabevonót olvaszd fel, és vond be vele a golyókat. A csokoládéreszelékkel szórd meg a trüffeleket, és hagyd száradni. Fogyasztásig hűtve tárold.


Tehát itt a vége , fuss el véle, mára ennyit a gasztronómiáról. Azonban a héten még érkezni fog ezzel a témával kapcsolatban mindenképpen egy bejegyzésem!


*Dori.

U.I.: Ha valaki kipróbálná, megcsinálná az említett receptek egyikét, kérlek írja meg a bejegyzés alá!

1 megjegyzés: