2012. január 10., kedd
Egy kis gasztronómia..... 2.
2.FELVONÁS: A Főétel
A főétel a középső egysége az étkezésnek, fontos hogy tartalmas legyen.
Hozzávalók a durbincshoz (8 adag):
1,5 kg durbincs (általában két hal)
4 tojás fehérje
2 kg durva, nagy szemű tengeri só (pl. Guérande)
Hozzávalók a körethez (8 adag):
1 fej karfiol, rózsákra szedve
1 fej brokkoli, rózsákra szedve
8 dkg vaj
12 zsályalevél
frissen őrölt fekete bors
só
Elkészítés:
A sütőt 200 fokosra előmelegítjük. A sót elkeverjük a tojásfehérjével (felverni nem kell). A tojásfehérjére azért van szükség, hogy a só a sütés közben megkeményedjen, ne essen szét, és hogy egyenletesen be tudjuk vonni a halat.
Egy tepsi alján egy körülbelül fél centi vastag sóágyat készítünk, erre tesszük a halakat, majd befedjük őket a maradék sóval. Ügyeljünk arra, hogy a só egyenletesen és teljesen befedje a halakat, majd 40 percig sütjük.
A zsályaleveleket vékonyra vágjuk (praktikus feltekerve szeletelni őket).
Vizet forralunk egy nagy lábasban. Ha a víz már forr, először a karfiolt tesszük bele, majd egy perc múlva hozzáadjuk a brokkolit is. Fél perc múlva levesszük a tűzről, és leszűrjük. 5. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, beletesszük a karfiol és brokkoli rózsáit. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zsályaleveleket. Kis lángon mintegy 3-4 perc alatt alaposan összeforgatjuk, majd a hallal együtt tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése